Луис ван Гаал заяви, че играчите искат той да остане мениджър на "Манчестър Юнайтед", съобщи в. "Дейли телеграф".

Това стана след домакинското равенство 0:0 срещу "Челси".

Само преди два дни холандецът заяви, че е готов да подаде оставка. Тогава отборът падна с 0:2 от "Стоук сити". Сега обаче той явно е променил решението си, въпреки че "червените дяволи" не можаха да спечелят осми мач поред.

Наистина, "Манчестър Юнайтед" игра този път доста по-добре, отколкото напоследък, въпреки нулевото равенство. А главните герои на двубоя бяха двамата вратари - испанецът Давид де Хеа на домакините и белгиецът Тибо Куртоа на гостите. Те спасиха по няколко опасни удара и отчаяха противниковите нападатели. Все пак по-близо до победата бяха играчите на "Юнайтед", като на два пъти гредите спасиха лондончани.

След мача Луис ван Гаал заяви, че не вижда причина да се оттегля от поста си. Той заяви, че се надява да изкара оставащите му 18 месеца от договора.

И припомни как през първата си година като наставник през сезона 1991-1992 г. играчите са били срещу него. Тогава той ръководи холандския "Аякс" и въпреки всички затруднения печели Купата на УЕФА.

"Тогава освиркванията спряха. Тука виждате, че играчите се борят за мене. Дори след този резултат феновете ни аплодираха, така че не бих казал, че съм притеснен, Но при този луд футбол никога не знаете какво ще стане", каза мениджърът.

Той заяви, че ще обсъди въпроса с ръководството на "Юнайтед" не по-рано от 1 януари 2016 г.

Преди мача букмейкърите дори правеха залози дали след последния съдийски сигнал Ван Гаал ще подаде оставка. Дори се появиха шалчета на "Манчестър Юнайтед" с лика на португалеца Жозе Моуриньо. Той бе уволнен наскоро от "Челси" и е спряган за мястото на холандеца.

Вече са пуснати шалчета на "Манчестър Юнайтед" с лика на Моуриньо. Снимка Туитър

Междувременно "Арсенал" излезе начело във Висшата лига след победа с 2:0 срещу "Борнемут". Герой на мача бе германецът от турски произход Месут Йозил, който отдавна не бе играл толкова добре. Той асистира за първия гол, който вкара бразилецът Габриел, и сам стана автор на второто попадение.

Вратарят на лондонския тим Петър Чех пък вече е рекордьор по най-много мачове без допуснат гол във Висшата лига. В 169 срещи той е запазвал мрежата си суха.