По стара традиция, още от времето преди 1989 г., при важни политически събития низови партийни организаци и трудови колективи от цялата страна пишат декларации до централното ръководство, за да му заявят своята подкрепа. ДПС е партия, която би трябвало да не харесва особено онези времена, през които бе иницииран и проведен т.нар. Възродителен процес. Оказва се обаче, че активът на партията е усвоил някои приоми на тоталитарните времена.

Младежкото ДПС в Разград разпространи специална декларация в подкрепа на действията на почетния председател на движението Ахмед Доган, който отстрани председателя Лютви Местан от поста и от партията изобщо.

ДОГАН-МЕСТАН: НЕ СИ ТИ, КОГАТО СИ ПРОСТ

В декларацията се изразява "възхищение и гордост" от Доган, който е определен като "единствения български политик, който има зрял политически разум, на който му "пука" за България".

Клуб Z публикува пълния текст на декларацията.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ от Ръководството на Общински съвет на Младежко ДПС - Разград

Уважаеми д-р Ахмед Доган,

ПП Движение за права и свободи от основаването си през 1990 г. до сега, е била независима обществено-политическа организация, която зачита правата и свободите на всички български граждани, в съответствие с Конституцията и нормативните актове на РБългария. Младежко ДПС - Разград, като част от дълбоките "корени" на нашето "вековно дърво", в стремежа си да съхрани и надгради постигнатото за развитието и утвърждаването на ДПС, доказа и ще продължава да доказва висотата на постигнатите до момента позиции.

Ние, младежите, "Авангардът" на ДПС Разград с настоящата декларация изразяваме своето възхищение и гордост от смелата Ви гражданска позиция, изразена във Вашата справедлива РЕЧ изнесена на 17.12.2015 г. и заявяваме, че заставаме зад взетите от Вас и ЦС на ДПС решения за възобновяване на ПП ДПС, в името на националните интереси на Р България и сигурността на българските граждани. 

Особено тревожно за нас е, че не се взема ясна позиция за доброто развитие на нашата страна, но и радостното за нас е факта, че Вие сте единственият български политик, който има зрял политически разум, на който му "пука" за България, и който не би позволил да бъдат потъпкани интересите на страната в която живеем, в която са живели и нашите деди. С Вашата реч г-н Доган, Вие събудихте голяма част от обществото ни, което беше заспало в "дълбок сън".

Ние настояваме сега и за в бъдеще да не се допуска компромис в името на правата и достойнството на всички нас - българските граждани, независимо от етническата принадлежност, за следване на националната политика.

С тази декларация изразяваме благодарността, гордостта и единството ни, затова, че Вие публично пред цяла България, ИЗТОКА, ЗАПАДА и пред цял СВЯТ за пореден път доказахте, че сте достоен български политик, който защитава интересите, правата и свободите не само на Вашите избиратели и младежта, а на всеки един гражданин на Република България. Ние сме с Вас и се гордеем с Вас!

С уважение: Общински съвет на Младежко ДПС - Разград