Младата жена и дъщеричката й, намерени днес мъртви в жилището им в град Джебел, са заклани с множество удари с хладно оръжие, предаде БНР.

Това съобщиха криминалисти. Какво е оръжието, ще стане ясно в понеделник следобед, когато се очаква повече информация от Окръжната прокуратура.   

Според очевид;ци в апартамента има следи от борба и много кръв. Съседите обаче не са чули нищо. Единствено им е направило впечатление, че лампите в жилището непрекъснато светят от няколко дни.

Загиналата Джейлан е на 24 години. Тя е от село Фотиново. Момиченцето ѝ Джейда било на 7 години и учило в първи клас. Трагедията се е разиграла най-малко преди 4 дни, но за нея се разбра едва днес. Майката и детето живеели от няколко месеца под наем в апартамент на първия етаж в Джебел. Преди това били в чужбина, за последно в Германия. 

Съседи на починалата коментират, че вероятният мотив е ревност и накърнена чест от страна на бившия съпруг на Джейлан - Орхан. Според тях след развода им жената имала по-свободно поведение.

Телата на майката и детето останаха в апартамента до късния следобед. На място пристигна окръжният прокурор, под чието наблюдение ще се проведе разследването. Криминалистите отвориха с шперц входната врата. Разпитани са няколко души.