Основният свидетел срещу т.нар. братя Галеви - Пламен Миланов, е открит мъртъв в Дупница. Трупът на собственика на една от големите таксиметрови фирми в града е намерен в апартамент, които е част от офис. Заедно с него е загинала и жена на 35 години, която е негова служителка. Миланов е 49- годишен, има 4 деца от две съпруги.

Няма информация дали двамата са били убити или е нещастен случай. 

Апартаментът няма електрическо захранване и е използван бензинов генератор. Много е вероятно двамата да са се задушили.

Няма следи от насилие върху телата, при първоначалния оглед, обяви говорителката на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Пламен Миланов от една година е представител за града на един от мобилните оператори, а 33-годишната жена е негова служителка. Преди два дни двамата не са се прибрали по домовете си и тази сутрин близките им са ги обявили за издирване. Снощи таксиметров шофьор, близък на Пламен, забелязал автомобила му паркиран до сградата, в която освен офисите на мобилния оператор Миланов притежава и апартамент на 5-ия етаж.

Към 20:30 ч. синът на Пламен се е качил в жилището и е открил двамата мъртви. Официална информация от МВР, относно версиите за случилото се и самоличността на жертвите, се очаква днес. Миланов неколкократно е алармирал за възможна опасност за живота му. Неговите показания бяха ключови за ефективните присъди на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов, т.нар. братя Галеви. Те бяха осъдени съответно на 7 и 5 години затвор от Софийския апелативен съд през 2011 година. От решението ставаше ясно, че двамата са принудили Миланов да им прехвърли 50% от таксиметровата компания „Сити транс” ООД, както и да им дава половината от месечния си оборот.

Бившите барети са обявени за издирване от 8 май 2012 г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в село Самораново, за да изтърпят присъда за създаване на организирана престъпна група, припомня БГНЕС.