Премиерът Бойко Борисов се похвали във фейсбук, че е доволен от ръста на приходите за 2015 г. Той каза още, че задачата, която е поставена на директорите на приходните агенции (Национална агенция за приходите и Агенция "Митници") в началото на годината е била преизпълнена и затова те няма да бъдат уволнени.

Ето какво публикува министър-председателят на личния си профил:

"В края на последния работен ден за 2015 година, Министерството на финансите отчете 2,854 млрд. лева ръст на приходите спрямо края на 2014 година. Този ръст се дължи основно на увеличените постъпления от данъци - с близо 1,9 млрд. лв., както и увеличените приходи от акцизи - с 0,5 млрд. лв. Тези резултати надвишават значително параметрите на задачата, която поставих в началото на годината на директорите на приходните агенции, затова, както бях обещал, те ще запазят постовете си".

Постът си в социалната мрежа Борисов е завършил с популярния емотикон на усмихнато личице.

Преди ден и финансовият министър обясни, че е доволен от събираемостта на бюджетните приходи. Той посочи, че това е основният аргумент, че той и шефа на НАП Бойко Атанасов не служат на ДПС депутата Делян Пеевски, който неколкократно говори за такава топла връзка.

ГОРАНОВ: НЕ СЪМ ОТ ТЪМНАТА СТРАНА

ЕДНА ЛЕГЕНДА СИ ОТИДЕ. НЯМА Я ВЕЧЕ СВИЛЕНГРАДСКАТА МИТНИЦА

На последното си заседание за годината пък правителството закри митницата в Свиленград като мярка за борба с корупцията в тази система. Там наскоро бяха хванати 33-а митничари с подкуп.