Украинецът Владимир Кличко нокаутира 58 секунди преди края на петия рунд Алекс Лиапай (Австралия) и за 17-и път защити световната си титла в свръхтежка категория на професионалния бокс. Двубоят се игра в Оберхаузен, Германия, пред пълна зала. Личаха известни личности, сред които приятелката на шампиона - холивудската актриса Хейдън Пенетиър, футболната звезда Лотар Матеус и т.н.

Кличко, който упорито бяха от бой с Кубрат Пулев, продължава да е №1 във версиите WBA, IBF, WBO и IBO. Владимир имаше пълно превъзходство и дори е изненада, че се забави с нокаута срещу видимо непретенциозен съперник. Роденият в Самоа Лиапай бе на пода още в първите секунди след началния гонг. В петия рунд Кличко свали опонента си два пъти, преди да триумфира за 20-ата си поредна победа и общо 62-ра в кариерата. Той е допуснал само три поражения, последното от които преди 10 години.

Неотдавна 38-годишният боец обяви, че е готов да се боксира още десет години. А дори за неспециалист снощи бе ясно, че поредната жертва на украинеца - Алекс Лиапай, е далеч от класата на Кубрат Пулев. Българинът е считан за може би най-сериозният претендент на шампиона. Дали изобщо ще има такъв мач обаче не е ясно. Следващият му съперник не е известен.