Потушен е пожарът, който обхвана в новогодишната нощ хотел "Адрес" в центъра на Дубай.

Огнената стихия доведе до евакуирането на всички гости и служители, както и на няколко небостъргача в района около 63-етажния хотел. Причината за него все още остава неизвестна. Пострадали са около 60 души, главно при блъсканицата, докато хората са се опитвали да избягат от горящата сграда, която е съвсем близо до най-високия небостъргач в света Бурж Халифа.

Първоначално имаше информация за загинал човек, която впоследствие бе опровергана.

В ДУБАЙ СЕ ЗАПАЛИ ХОТЕЛ - ЕДИН ЗАГИНА

Пламъците започнали от 20-ия етаж на луксозния хотел, преди да се разпространят нагоре откъм външната страна на сградата, подпомагани от ветровете.

Въпреки пожара небето на Дубай бе озарено от десетки фойерверки в новогодишната нощ. Най-бляскавата заря беше именно над 828-метровия Бурж Халифа, около който имаше  хиляди зрители, много от които чужди туристи.

Британските медии разказват, че в горящия хотел е настанала масова паника. Възрастен британец е пренесъл на гръб обездвижената си майка по стълбите на сградата. Друг е получил сърдечен разрив, но е бил спасен от медиците в арабската държава.

Оказа се, че при трагедията в Дубай има и българска връзка.

Вдовицата на убития бизнесмен Илия Павлов Дарина е била именно в хотел "Адрес" в новогодишната нощ.

Ето какво написа тя във фейсбук:

"Нощта започна добре. Имах щастието да бъда с моите приятели на терасата на „Адрес Даунтаун” хотел и чакахме невероятната гледка на фойерверките от „Бурж Халифа”. След това огънят започна и се разпространи за минути. Беше лудо и страшно! Благодаря на Господ, че всички успяхме да избягаме и да се отдалечим на далечно и безопасно разстояние.

Вече е първият ден на 2016 година. Свежо начало. Новата глава от живота ми очаква да бъде написана. Ще си задавам нови въпроси, ще прегръщам и ще обичам. Ще откривам нови отговори и след това ще продължавам да се променям, да се наслаждавам на живота и да опознавам себе си.

Щом огънят от последната нощ на 2015 година не успя да ме изпепели, значи нищо няма да може!"

Мадам Мулти е в Дубай на гости при голямата си дъщеря, която живее там.

През 2015 година имаше и друг голям пожар в емирството. През февруари се запали 336-метровият небостъргач "Факелът".