От 6 януари онлайн видео стрийминг услугата Netflix вече е достъпна в 130 държави, сред които България, Румъния, Полша, Унгария и Русия, съобщи шефът на едноименната компания Рейд Хейстингс по време на изложението за електроника CES в Лас Вегас, предаде Romania-Insider. До преди масовото включване на нови държави, услугата беше достъпна само на 60 пазара.

Netflix сериозно ще промени видеопазара и пиратското разпространение на филми, защото срещу месечен абонамент, който започва от €7,99 (€9,99 за HD-видео) потребителите получават достъп до огромен архив от филми и сериали, които могат да гледат на до два екрана - компютър, телевизор или мобилно устройство, които са свързани с интернет. Първият месец е безплатен.

Тази година компанията ще включи в каталога си 31 нови и завръщащи се тв сериали, десетки оригинални филми, широк набор от комедийни изпълнения, както и 30 нови детски сериали.

В момента подобна услуга предлага сайтът voyo.bg, който срещу месечна такса от 8 лв. дава достъп до филми и сериали, предлагани в мрежата на Би Ти Ви.