Хиляди домакинства останаха без ток, а десетки училища бяха затворени заради поледицата, която се образува в някои райотни на страната сред вчерашните валежи.

12 000 абонати на ЧЕЗ са без електричество в Монтана, Враца, Ловеч и Плевен, като над 30 населени места са без ток, съобщи Агенция "Фокус".Според говорителя на ЧЕЗ Борислава Луканова проблемите са заради обледявания, счупени стълбове, скъсани проводници и счупени изолатори, като доставчикът на ток работи по тяхното отстраняване.

В 85 училища в страната е преустановен учебният процес поради влошена пътна обстановка, съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 77 училища в областите Враца (31 училища), Добрич (4), Монтана (7), Плевен (4), Разград (8), Силистра (16) и Търговище (7). Поради лоши метеорологични условия в 4 училища днешният ден е неучебен – в 3 в област Враца и едно в област Кърджали.

Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 4 училища: по едно в областите Ловеч, Плевен, Пловдив и София-област.