Единствените (вече) съперници за титлата в "А" група "Лудогорец" и "Левски" от днес официално имат общ спонсор - "Виваком". Телекомуникационната компания бе представена като рекламодател на първия тим на "орлите", досега тя подпомагаше детско-юношеската школа на клуба.

Разликата е в това, че "Виваком" е официален спонсор на "Левски" и стои най-отпред на сините екипи, докато на фланелките на "Лудогорец" ще бъде поставена на гърба - на мястото на имената на футболистите. Договорът е до края на 2016 г. с опция да бъде продължен дългосрочно.

Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев обяви, че футболистите на клуба са достатъчно известни и липсата на имената им няма да е загуба. Той добави, че "Лудогорец" преговаря с голяма световна компания, свързана с футбола, за генерален спонсор. И че се надява на финализиране на преговорите съвсем скоро. Фирмата била доста известна.

Петричев потвърди, че защитникът Александър Александров няма да е вече част от "Лудогорец". Почти сигурно той отива в "Левски". Бившият наставник на ЦСКА Галин Иванов пък поема "Б" отбора на разградчани във втория ешалон - на мястото на напусналия Веселин Бранимиров. През есента Иванов тренираше един от юношеските състави на "Гнездо на орли".

В края на миналата година "Виваком" получи предложение да влезе в управлението на "Левски" чрез придобиване на 13 милиона акции (29% от капитала).