Нека първо си изкарат отпуската в Тайланд и като се върнат ще говорим. Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки.

Това каза премиерът Бойко Борисов в авиобаза „Граф Игнатиево” по повод ултиматума на КРИБ, съобщи БГНЕС. Вчера КРИБ излезе със специална декларация, в която поиска да се разкрие убийството на бизнесмена Александър Антов или вътрешният министър Румяна Бъчварова да си подаде оставката.

„Домусчиев забрави как се грижихме за неговото футболно хоби”, реагира Борисов раздразнено. „Когато горивата паднаха драстично, защо не свалиха цените”, коментира още той.

"Има кой да разследва убийствата. За всички знакови убийства се знае кой ги е извършил, но няма събрани достатъчно доказателства, годни за пред съда", продължи премиерът. След което добави, че повече го интересувало кой е пребил старците от с. Голям Чердак, Пловдивско (поредният случай на тормоз над възрастни хора по селата-б.р.)" като нареди "до утре на обяд побойниците да бъдат разкрити, задържани и обвинени".

Борисов коментира и отношенията си с ДПС, като обяви, че няма да играе с движението.

"Няма да играя с ДПС", каза Борисов и увери, че никога не е играл с ДПС. „Каква е тази руска мина, която е настъпил Местан”, попита той и заяви, че в България в момента никой не защитава руските интереси. 

Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник.

“Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, а когато Путин и Ердоган в Анкара взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите на "Белене" да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше. Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?”, попита Борисов.

„Що за измишльотини, че едните били руснаци, другите били турци. Здрава логика има ли някой да ми каже, къде беше да каже, за да излезе и да каже в момента ние стъпваме на руско-турската атака срещу нас. Къде беше тогава, че сега изведнъж се сети? Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват се тиражират и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз”, каза още премиерът.

„Какъв руски интерес има в България някой, за да го говори това и услужливите му големи бизнесмени със своите „независими” медии да го подкрепят, или обратното другите да го атакуват. И едните, и другите – лоши, в тази игра добри няма”, коментира още министър-председателят и добави, че в България медиите са зависими, но не от правителството.

„В България най-малко държавата има влияние върху медиите”, заяви Бойко Борисов. Той коментира появилите се публикации за възобновяването на проекта „Южен поток”, последвали от такива, които опровергават тази информация.”Единственото, което сме казвали е ,че искаме газовия разпределител във Варна да поема от 4-5 места газ – Азербайджан, Туркменистан, LPG терминала в Гърция, живот и здраве. Водим преговори дори за съвместно участие на наше предприятие в Гърция и гръцко в нашия хъб, плюс нашите 4 находища – „Галата”, „Терес”, „Силистар”, „Хан Аспарух” и някой решава да си прави активно мероприятие с подобно заглавие и след това същите тези услужливи сайтове на успели бизнесмени започват да ги коментират все едно вече е факт и се налага днес и руснаците да го опровергават, и ние да го опровергаваме – що за независими медии са тези”, каза още Борисов. 

Според министър-председателя „всички медии са на т. нар олигарси. Единствените опозиционни медии са БНТ и БНР".

Всеки олигарх си е направил я вестник, я телевизия, я сайт, и си пише вътре каквото си иска, очерта медийната ситуация премиерът.