Кметът на Враца Калин Каменов очерта отчайваща картина в северозападния град по повод зверското убийство вчера на 18-годишния Тодор Йорданов 

Вчерашният ден е един от поредните тъжни и срамни дни за нашия град. Това е случай, който за съжаление е ежедневие във Враца. Тук се решават по този начин проблемите, каза градоначалникът по повод зверското убийство на младежа от двама братя - Десислав и Иван, известни като Поничките.

"Смятам, че имаме сериозен проблем с поведението си в този град и смятам, че трябва да се засрамим. Не смятам, че 15 човека вчера, които са гледали този инцидент, е трябвало да реагират по този начин", тъжно констатира Каменов пред Нова тв по повод многото пасивни свидетели и това, че снимали за във фейсбук.

Само един опитал да помогне на загиналия гимназист.

Ивайло, брат на убития ученик, поясни, че момчето, шофирайки, направило забележка на двамата криминално проявени, които пресичали. Те го извлекли от колата и го били с боксове, докато издъхнал. Днес в града ще има мълчаливо бдение пред сградата на полицията.

"В България опасност има, в България правосъдие няма - повярвайте ми. В България хората се оправят с пари", каза Ивайло Йорданов.

За него убийството е умишлено. Той е изумен защо, ако ги е ядосал, да не го свалят, да му ударят два шамара, а да го ритат и бият до смърт. На всичкото отгоре Тодор е тренирал бойни изкуства, но явно не се е защитил адекватно. Линейката пък дошла след повече от 30 мин от болницата, която е на 3 км от мястото на инцидента.

Самият кмет подкрепи думите му с твърдение, че местните велможи колят и бесят и дори самият той бил жертва на рекет и изнудване от хора, които се мислят за безнаказани.

Даниел Русев който ме рекетира, който е собственик на местен сайт. Ако не плащам в неговия сайт, ще пострадам аз лично, семейството ми, колегите ми. Трябва да плащам данък спокойствие, обяви кметът.

Той не е чувал конкретно за Поничките, "но има още доста хора с прякори в този град, които се смятат за безнаказани", твърди Каменов.