Момиче на 22 г. от Ирак е починало в бежанския лагер в Хасково вчера, съобщи Министерството на здравеопазването късно снощи. За случая е съобщил фелдшер от Регистрационно-приемателен център (РПЦ) Харманли, откъдето момичето е било транспортино в спешното отделение в Хасково.

Смъртта е била регистрирана в 6 ч. сутринта на 12 януари, уточняват още от ведомството. Бежанката е била донесена на ръце от неин близък за оказване на медицинска помощ в спешния център в Харманли, но медиците установяват, че тя вече е починала. 

Причината за смъртта още не е известна, но шестима спътници и роднини на момичето също са били спешно прегледани и приети в хасковската болница. Хората са настанени в инфекциозното отделение с диагноза вирусна чревна инфекция с неспецифичен обрив и мозъчен отток. В момента се провежда диагностично уточняване и медикаментозна терапия.

Експертите от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково вече извършва епидемиологични процедури в РПЦ Баня, съобщава още Министерството на здравеопазването.

Очаквайте подробности.