"Ако съдебната реформа не върви, аз лично ще предложа целият Реформаторски блок да напусне мнозинството. След 6 месеца искам да има забележим напредък по отношение на антикорупционното законодателство и съдебната реформа".

Това каза пред Би Ти Ви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Той поясни, че е казал това и на заседанието на парламентарната група вчера, когато стана окончателно ясно, че депутатите от ДСБ и от гражданската квота няма да подпишат анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ.

Представители на ДБГ отправиха подобни послания, свързани с анекса в първите си изявления за този документ. Впоследствие обаче стана ясно, че в добавката срокът от 6 месеца не е краен, а се е преформулирал в смисъл, че на половин година управляващите ще се отчитат за свършеното.

Според Зеленогорски не трябва да се допуска разцепление на Блока, защото това ще доведе до там, че автентичната десница няма да бъде представена в парламента.

"СДС разби Синята коалиция. Сега ДСБ ще разбие ли Реформаторсия блок? Не знам, но знам как завършва този филм", каза Зеленогорски.

Той повтори, че Радан Кънев остава съпредседател на парламентарната група, въпреки че той и партията му са в опозиция. Зеленогорски призна, че това е "принос към европейската практика", но обясни, че такава е ситуацията към момента.