Премиерът Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента вчерашния скандал с СМС, с който някой го информира за хода на заседанието на Висшия съдебен съвет и който после той препрати към шефа Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Борисов разкри, че този SMS му е пратен от негов съветник без да дава повече подробности.

"Непрекъснато се тиражира, че етичната комисия във ВСС ще ме кани да ме изслушва. Аз в телефонен разговор с г-н Панов съм обяснил, че съм готов да отида винаги. Но те нямат право да ме викат, това ще е прецедент. Когато вчера вече за пореден път се повдигна тази тема аз станах, отидох, не на закрито заседфание, а на открито пред всички медии, отидох, казах всичко, каквото имам да кажа и си отидох".

Това каза Борисов, по повод вчерашната си поява във ВСС. Той уточни защо е критикувал Панов, че прави политически изказвания.

"В неговото изказване той започна да ме пита защо парламентарната група е гласувала по един или друг начин. Това не е негова работа. Толкоз. Той самият сутринта е казал - да извикаме пак Борисояв на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл. Нещо подобно.  Аз му го препратих (SMS-а), защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната ситема в частта строителство, обзавеждане, инфраструктур", обясни Борисов.

За подателя на SMS-a той заяви:

"Казах - от мой съветник. Тя е лична коресподенция. Не е член на ВСС".

Борисов обясни и защо се с рещнал със с Румян Ченалова:

"Защото се обажда, обажда, обажда и за пръв и единствен път я приех . Искаше подкрепа от мен, аз казах, че не мога да й дам никаква".

И допълни, че днес се е видял и с шеа на "Овергаз" Сашо Дончев по повод кризата с доставките на газ, избухнала на Нова година

"Аз днес се видях и с г-н Сашо Дончев. Винаги сме имали добра комуникация с него за инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара, Оказа се, че и моите страхове, и неговите страхове са били плод на една действително интрига. Стиснахме си ръцете и аз се надявам, че няма да има проблеми в това отношение. С времето всяко едно нещо си идва по местата", каза Борисов.

Той отрече SMS-а към Панов да е бил заплашителен.

"Имали сме прекрасна комуникация. Във времето, когато го беше страх след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лчно съм оговорил с него да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи и пратих тогавашния главен секретар мисля, и полиция, да го охраняват. Свободата и сигутността е гарантирана", завърши Борисов.