Лидерът на РЗС Яне Янев, който е съветник на премиера Бойко Борисов е човекът, изпратил на премиера Бойко Борисов SMS-а, с който го информира за хода на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това съобщава в. "Струма". Този SMS впоследствие бе препратен от Борисов на шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който го огласи и избухна скандал.

Новината е потвърдена пред вестника от самия Янев.

"Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпратил като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството".

Това обяснява Яне Янев, който е съветник на Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.

Самият Борисов също каза вчера в парламента, че SMS-ът му е изпратен от негов съветник. Той отказа да назове неговото име.

Остава обаче въпроса кой от ВСС е доносничил на Яне Янев.