Знаменитият американски музикант Пол Саймън и жена му Еди Брикъл били арестувани в събота през нощта и обвинени в хулиганство, съобщи NEWSru Israel. Полицията нахлула в къщата им в град Ню Ханаан след анонимно обаждане на щатския телефон за спешни случаи 911. Според полицаите между съпрузите е избухнал скандал, прераснал в "битово насилие".

Порталът ArtsBeat цитира изявление на началника на полицията в Ню Ханаан Леон Кроликовски, 72-годишният Пол Саймън и 47-годишната Еди Брикъл се държали агресивно един към друг, което довело до "незначителни травми".

Пред съда вчера обаче съпрузите се държали за ръце и заявили, че няма нужда от ограничителни заповеди. По думите им скандалите помежду им са крайно нетипични и те смятат да се върнат мирно и тихо у дома, след което да погледат как синът им играе бейзбол. Адвокатът им Алън Крамър добавил, че г-жа Брикъл си е признала чистосърдечно, че е обидила мъжа си, което е довело до боя, но вече всичко е уталожено. Съдията бил благоразположен и ги пуснал с убеждението, че опасност от физическо насилие вече няма. Въпреки това им дал срок да си помислят още как смятат да я карат и назначил още едно заседание на съда на 16 май.

Саймън и Брикъл са женени от 1992 г. и имат 3 деца. 

За който не е чувал, Пол Саймън е голям американски рокмузикант, поет и композитор, носител на три награди Grammy за най-добър албум (1970, 1975, 1986) и една почетна награда за принос в музиката (2003). Световната му известност идва от прочутия дует "Саймън и Гърфънкъл" (Simon and Garfunkel).