В невероятната си кариера, задминала половин век, Лили Иванова е изпълнявала песни, посветени на най-съкровените моменти от живота на една жена и е въплъщавала нейния образ от мечтите, тъгите, обичта, съзерцанията, радиото, панаирите, та дори и от съботната вечер със софийските кестени… Но нито примата, нито както и която и да е друга звезда, не се е вдъхновявала от четвъртъците, за да ги възпее в песен. Тази пролет обаче Лили е избрала един четвъртък, в който да развълнува своята публика. На 31 март певицата планира концерт в зала 1 на НДК.

Това е първата голяма проява в София на най-голямата поп звезда на България от около три години насам. През 2012 г. певицата вдигна на крака 15 хил. души в зала „Арена Армеец“. 2013-а записва нови песни на руски език по текст на поета Иля Резник и участва в неговия юбилеен концерт в Кремълския дворец в Москва. Същата година звездата изнесе спектакъл в Брюксел. През 2014-а се появи най-новият албум на Лили – „Поетът“, получил платинен статус от Българска асоциация на музикалните продуценти. Месец след появата му певицата излезе на лондонска сцена, а концертът бе определен като най-голямото музикално събитие на български артист във Великобритания. Миналата година обиколи спортните зали и летните театри на над 10 града в България, а в края на октомври направи и два концерта в Канада – в Торонто и Монреал.

В края на 2015-а Лили Иванова представи елегантно колекционерско издание, наречено „Невероятно“. В луксозна кутия са събрани пет диска с едни от най-хубавите песни на звездата, излизали през годините на винилови плочи. Сред тях са композиции като „Събота вечер“, „Брезите и момичето“, „Адажио“, „Бялата лодка“, „Море на младостта“, „Бялата птица“, „Любовта е живот“, „Искам те“, Сбогом, море“, „Стрелките се въртят“…

Lili-album-a​  

Много от песните в „Невероятно“ вероятно ще бъдат включени и в репертоара на Лили в зала 1 на НДК. Онези, които не пропускат повод да я чуят, знаят, че няма неин концерт, на който да е пяла по-малко от три часа. Билетите за спектакъла, продукция на НДК, са в продажба на касите на НДК и онлайн.

Площад "Славейков"