Не, Шарън Стоун не е загинала в катастрофа в Пенсилвания. Странно начало на дописка, а? Но се налага, защото из социалните мрежи все по-отчаяно оплакват актрисата, която според сайт, копиращ визуално „Скай Спортс“, е загинала.

Обаче не е – и въпреки че слухът набира скорост (както според погрешната информация е набирала скорост и самата Стоун преди да се размаже в дърво), набързо бе опроверган. Но кой ти гледа…

В изобилстващ от правописни грешки текст въпросното издание съобщава фалшивата новина и дори я илюстрира с колаж, който на пръв поглед е от новинарска емисия на Би Би Си. Според сайта, задигнал и логото на „Скай Спортс“, катастрофата е станала близо до дома на Стоун в Пенсилвания – тя била в един от два автомобила, участвали в гонка преди фаталната развръзка.

sharon

Мълвата развенчава сайтът „Медия мас“, който традиционно е сред първите издания при подобни случаи – и се радва на много добър успех в търсачката Гугъл.

Оттам поясняват, че сериозна популярност в края на уикенда миналата седмица е набрала страница във Фейсбук, наречена „RIP, Шарън Стоун“. Тя вече е изтрита от социалната мрежа – хаштагът обаче остава.

Важното е, че Шарън Стоун си е жива и здрава. Поне до следващото „убийство“ от някой шегаджия.

Площад "Славейков"