Фитнес тракерите - гривни или други носими по тялото джаджи, са едни от най-продаваните устройства от епохата на iPhone насам. Слагате ги на китката или ги закачате на дрехите и те следят вашата физическа активност - колко стъпки сте направили, колко калории сте изгорили или какво разстояние сте изминали, както и колко часа сте спали и дали сънят ви е бил спокоен.

След това ги свързвате със смартфона, визуализирате цялата информация и я пускате във фейсбук, за да впечатлите вашите приятели.

На изложението CES в Лас Вегас френската компания Withings представи своя нов тракер - Go, който се отличава от другите устройства с дисплея си от електронно мастило, показващ информацията за това доколко сте постигнали дневната цел от калории, стъпки или други зададени показатели. Освен това показва и часа.

Не ви е необходимо зарядно - джаджата работи с батерия тип "копче", която сменяте сами. С една издържа 8 месеца без проблем. Освен това е водоустойчива на дълбочина до 50 метра, така че може да ви следва и в морските дълбини.

В комплекта са включени каишка, с която устройството може да се носи като часовник, и щипка, за алтернативното му прикачване като брошка към дрехите или дори обувките. Комуникацията със смартфон става чрез мобилното приложение Health Mate на Withings, с което чрез Go може .

Джаджата все още не е на пазара, но може да направите предварителна поръчка за нея срещу $69,95.