Делото за хуиганство и лека телесна повреда на полицай срещу Волен Сидеров за случая във Варна бе отложено за пореден път в Софийския градски съд.

"Има още свидетели, които не са разпитани. Имаше фрапиращи противоречия от показанията днес”, каза депутатът, който по традиция дойде с внушителна кохорта съмишленици в съда, цитиран от "Фокус".

Според Сидеров на предишното заседание е имало свидетел, който призна, че тогава не си е бил прочел протокола от разпита, а сега се е получило нещо подобно.

ДЕЛОТО "СИДЕРОВ": ПСУВАТ АТАКА НА 3 ЕЗИКА, ПОЛИЦАЙ ДАВИ С КОРЕМА СИ

Противоречия били открити в показанията на шефката на местната "Гранична полиция", което според националиста говори, че "тогава полицейски шефове и прокуратура са бързали да наредят едни показания, които са лъжесвидетелствали".

На въпрос всички полицаи ли лъжесвидетелстват, покровителстват наркотрафика и престъпленията, както заяви преди началото на процеса, той уточни, че не са всички такива, но системата е отдавна прогнила конструкция.

"Наркодилърите казват колко си плащат на ченгетата. Около 5000 лв. плащат на ниво шеф за месец", обобщи след днешното съдебно заседание Волен Сидеров, като остави източниците си анонимни. 

Делото за ексцесиите с групата на "Атака", станали още на 6 януари 2014 г., върви с изключително бавни темпове. Първо 6 месеца се издирваше полицаят Костадн Колев, който според обвинението е най-сериозно пострадал от ударите на Сидеров - има и медицинско. Той междувременно се премести да живее в чужбина.

После атакистите настояваха да се разпита френското културно аташе Стефани Дюмортие, която се е спречкала със Сидеров, а според съпартийците му съвсем неоснователно решила да "псува "Атака" на три езика". Според официално писмо на френското посолство тя има статут, който не позволява да я призовават, но тъй като той не се равнява точно на нашия дипломатически имунитет, въпросът остава спорен.

Следващото съдебно заседание ще е на 7 март.