Още е доста рано да се каже за изхода от делото, но според мен като всяко нещо, което е съшито с бели конци, накрая те ще се скъсат.

Това каза днес Лъчезар Таков, адвокат на Милко Талев – един от подсъдимите с Гриша Ганчев по делото за захарта, в отговор на въпрос какъв ще е изходът от процеса.

Специализираният съд гледа за пореден път казуса срещу собственика на "Литекс" и още 9 души за организиране и ръководене на организирана престъпна група, предаде БГНЕС. Останалите подсъдими са синът на Ганчев - Данаил и шефове и служители както на "Литекс комерс", така и на "Петрол" и други фирми.

ТАТЯНА ДОНЧЕВА: НЯМА ДЕСЕРТИ, НЯМА ЗАХАР - ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА Е "ПЕТРОЛ"

Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. То обаче тече особено интензивно, след т. нар. развод между Цветан Василев и Делян Пеевски, при който някои активи като "Петрол" се озоваха собственост на Гриша Ганчев. Миналто лято бе насрочено заседание например за 4 август - посред съдебната ваканция.

По делото днес бе разпитана поредна порция свидетели. Сред тях и банкова служителка, която на заседанието днес заяви, че не помни IBAN. Това са 22 цифри, каза тя.

Адвокат Таков обясни, че служителката в протокола за разпит е изредила няколко IBAN-а, което според него е абсолютно невъзможно.

„Човек трябва да е гений, за да запомни IBAN-ите на всички клиенти” - каза защитникът и заключи, че очевидно някой й го е подсказал по време на разпита, а на разпита са били разследващите органи. - Така че тази информация е вложена в устата на свидетелката, не е нейна.

На въпроса дали това може да е грубо процесуално нарушение, той отговори: "Това и за лаиците е такова".