Мерт Мехмед (18 г.) от Джебел, който е обвинен за зверското убийство на майка и дъжеря ѝ, поиска да остане в ареста. Служебната адвокатка Веска Пулева, която защитаваше момчето на днешното първо гледане на мярка за неотклонение, също не оспори искането на прокуратурата за задържане под стража.
Самата защитничка каза, че смята, че 18-годишният обвиняем за убийствата на 24-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря Джейда. може да се укрие или да извърши друго престъпление, съобщи  24rodopi.com.

На влизане в съда окованият с белезници през кръста Мерт заяви, че съжалява за случилото се. „Не помня нищо от онази вечер. Сега разбирам, че съм постъпил грешно“, каза той.
Тийнейджърът призна, че е употребил марихуана в нощта на зверското убийство и че ще се радва, ако присъдата бъде смекчена.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че Мерт Мехмед има една влязла в сила присъда (6 мес. пробация за откраднати цигари и дъвки, б.р.) и 5 висящи дела.
Интересно е, че предишния ден окръжният обвинител потресен разказа за жестокостта на деянието и сподели, че ще иска на толкова млад човек „доживот без замяна“, защото според него няма надежда лицето да бъде превъзпитано за някакъв срок и да се върне сред обществото.
Служебният адвокат на Мерт - Веска Пулева, пък отбеляза, че единственото смекчаващо обстоятелство е неговата младост и че твърди, че се разкайва, макар и само на думи.