Пореден срив на популярна интернет услуга тормози потребителите по целия свят - този път чат-програмата на Facebook Messenger.

В последните дни оплакванията от различни части на света плавно се увеличават, като на някои места програмата изобщо не работи.

Сайтът downdetector.com предоставя карта, на която се виждат няколко ключови точки, от които има най-много данни за проблеми с услугата:

В голяма степен червените точки са и там, където има най-сериозна употреба - но, както виждаме, в много региони на Щатите, а и в южна Европа, където програмата е популярна, няма толкова проблеми, както на западното краибрежие на САЩ, източното на Австралия, и в Англия, северна Франция и Белгия.

Въпреки малките жълти петна, много български потребители също се оплакват, както може да се види на българската страницата на програмата в магазина за андроидски програми Google Store - тук.

Според много потребители, проблемите са дошли с последната актуализация на софтуера, която е от 19-ти януари - преди два дни. Според други, тя оправя проблемите.

До момента няма официално съобщение на Facebook за естеството на проблемите или кога ще бъдат решени.