Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева отговори с писмо на съветника на премиера Бойко Борисов и лидер на РЗС Яне Янев по повод негови критики.

"Г-н Янев, драги ми Смехурко, приносителю на флашки, който щеше да уволни Бойко Борисов".

Така започва писмото на Дончева.

Днес от РЗС разпространиха позиция, в която Дончева е наречена адвокат на мафията и е обвинена, че манипулира обществото и се прави на морален ментор.

"Дончева храбро критикуваше отляво собствената си партия БСП, а в същото време като юрист и депутат обслужваше групировките. Тъй като този модел взе да се изчерпва, дадоха й да си направи своя партийка, тържествено обявена за "движение”. Правната прислужница на Мултигруп, Ванко 1, КТБ и сие е срам за българската политическа система. Повече от 25 години Татяна Дончева непрестанно е в употреба на най-тъмната част от българския ъндърграунд. В началото на прехода бе уволнена по непригодност като прокурор, а претърпя крушение и като кандидат за велик депутат от БСП и оттогава е вечният зъбещ се лузър. Журналистите я харесват и й дават трибуна, защото с нея е весело. Но българският народ мъдро отреди съдбата на "политика” Дончева – да гравитира около 1% на избори, колкото да взима субсидия. В поредния си шоуменски монолог от телевизионния екран Дончева по стар свой обичай гледа да трупа дивиденти на чужд гръб преди президентските избори. Българският народ заслужава политици-държавници, които търсят решения на неговите проблеми, а не политици-адвокати а ла Дончева, търсещи решение на проблемите на доказани мафиоти в съда".

Това се казва в позицията на РЗС.

Тя е провокирана от телевизионно интервю на Дончева, в което тя заяви, че сегашният ВСС е съдебен съвет от прислужници. И разказа, че съпругата на Яне Янев – Галя Янева, назначена за съдебен помощник в Софийския градски съд докато негов председател бе Владимира Янева, се е провалила на теста за заемане на длъжността, проведен от новия шеф на съда Калоян Топалов.

ТАТЯНА ДОНЧЕВА: ВСС Е СЪВЕТ ОТ ПРИСЛУЖНИЦИ

Ето писмото на Дончева до Янев:

"Г-н Янев,

Драги ми Смехурко, приносителю на флашки, който щеше да уволни Бойко Борисов,

Очевидно днешната позиция на РЗС е провокирана от медийните ми изяви, в които посочвам нещата с истинските им имена. Завършила съм право в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ и като дългогодишен адвокат, кариерата ми е общоизвестна. Считам се за достатъчно компетентна, за да коментирам съдебната система в България, за разлика от човек, завършил Аграрния университет в гр. Пловдив и управлявал консервен комбинат.

Аз съм адвокат, който обича предизвикателствата и мои клиенти са били ръководителите на големи български корпорации, сред които не е КТБ и няма мутри.

Като депутат от Народното събрание, приело поправката "Ванко 1“, са ти добре известни имената на вносителите на тази поправка. Името ми никога не е било сред тях, както не съм била и лобист за законодателното решение по случая.

А за това какви политици заслужава българският народ, нека го оставим сам да избира".