Канадският премиер Джъстин Трюдо и звездата Леонардо ди Каприо влязоха в лек словесен сблъсък по време на срещата в Давос. Трюдо призова актьора, който е известен със своята пристрастеност към екотематиката да "намали бунтарската си реторика" като посочи, че така не помага на хората, които са загубили работата си в петролната индустрия.

По време на свое изказване на Световния икономически форум в Давос Ди Каприо заяви, че корпоративната алчност причинява климатичните промени и че "стига толкова".

"Канада има правителство, което е решено да извършва активни действия за климатичните промени...но има семейства, които страдат, без работа са, те трябва да бъдат подкрепени и възпламеняващата реторика не им помага", разказа в петък пред репортери Трюдо за общуването си с Ди Каприо на официална вечеря по-рано.

Актьорът му отговорил, по премиерския разказ, че ако Канада предприеме конкретни действия за осъществяването на климатични промени, той ще е първият, който ще поздрави правителството ѝ.

Трюдо оглави  кабинета след изборите през октомври, лидер е на Либералната партия, потомствен политик, но широка популярност придоби с прозвището си Pilf. Абревиатурата означава prime minister (or politican) I’d like to f**k - "премиер (или политик), когото искам да..." Прозвището е лепнато на Трюдо заради привлекателния му външен вид.