СИМОНА РУСЕВА

Бившата съпруга на Владимир Путин – Людмила, се е омъжила при пълна секретност. Така поне твърдят руски медии.

Новият мъж до някогашната първа дама на Русия е предприемачът Артур Очеретни, който е с 21 години по-млад от Людмила (58 г.). Тя е приела неговата фамилия и вече се казва Людмила Очеретная, съобщава в. "Собеседник". 
За 37-годишния Артур Очеретни се знае, че е председател на Управителния съвет на фондация “Център за междучовешка комуникация”. Людмила Путина пък беше официалният ѝ патрон.

Двамата са сключили брак преди година, но събитието е било пазено като строга държавна тайна.

Руски журналисти са установили, че табелката на пощенската кутия на Людмила Путина е сменена с ново име – Людмила Очеретная. Става дума за апартамент на майката на Владимир Путин в кооперация в Санкт Петербург. След развода бившата първа дама на Русия се е нанесла точно в това жилище. Журналистите проверили личните данни на новата обитателка Людмила Очеретная. С изключение на фамилията всички съвпадали с тези на бившата съпруга на Владимир Путин. 

Руският президент и Людмила обявиха предстоящия си развод през юли 2013 г. в паузата на балет в "Болшой театър".

На журналистическо запитване Артур Очеретни категорично отказал да коментира личния си живот.

Людмила има от брака си с руския лидер две дъщери. Семейството пазеше личния си живот в тайна. Едва миналата година стана ясно, че по-малката щерка, 29-годишната Катерина Тихонова, ръководи университетски проект за 1,7 милиарда долара – строеж на ново научно крило. Тихонова е фамилията на баба ѝ по майчина линия. Катерина всъщност е кръстена Екатерина, но е сменила малкото и фамилното си име. Знае се защо.
Съпругът й Кирил Шамалов (33 г.) е син на приятел на Владимир Путин и вече милиардер. Той държи контролния пакет от акциите в нефтохимическия концерн “Сибур”.

След развода си с Владимир Путин Людмила се появи само веднъж публично – при връчване на награди през април 2014 г.

Тогава Путин беше попитан дали Русия скоро ще има нова първа дама. Той се замисли и отговори: “Първо трябва да задомя Людмила, след това ще помисля и за себе си.”
От кухнята на Кремъл твърдят, че с разкритията за дъщеря му Катерина и сега за новия брак на Людмила враговете на Путин целели да нанесат удар срещу президента и да отслабят позициите му.

Според запознати животът на Людмила с него е бил крайно труден. Пред близки тя е споделяла, че Владимир бил безчувствен съпруг. Още при първите им любовни срещи той я оставял да го чака с часове. За живота им в Дрезден, където по времето на ГДР той е бил резидент на КГБ, пред близки Путина е споделяла, че за нея това са били години на монотонен и скучен живот.

През 2000 г. изненадващо Людмила Путина коментира книгата “От първа ръка. Разговори с Владимир Путин” с автори Наталия Геворкян, Андрей Колесников и Наталия Тимакова.  Тогава все още първата дама на Русия дръзна да заяви: “Според мен той не приема жените насериозно. Към тях се отнася с известно пренебрежение. Аз не съм феминистка, но ми се струва, че на жената на този свят би следвало да се отреди по-достойно място.”

В края на миналата година германският обществен тв канал Цет Де Еф излъчи документалния филм “Човекът Путин”. Лентата е създадена по досието на Владимир Путин, водено от западна разузнавателна служба. Това оповестиха авторите на филма, но не назоваха конкретния си източник. Да посочим само един цитат на Путин от филма: “Никога не хвали жена. Това не ѝ се отразява добре.”