Да не използваме думата скандал!

Това призова д-р Красимира Иванова, неонатолог, сестра на премиера Бойко Борисов, помолена да коментира скандала са ваксините в студиото на "Комбина" по Би Ти Ви.

Темата за ваксините ме вълнува от медицинска гледна точка. Занимавала съм се  много с ваксини, и като участъков лекар, и като лекар в болница, и съм убедена, че ваксините трябва да се прилагат.

 Д-р Иванова уточни, че не може да коментира ситуацията от административна гледна точка, но ако е имало затруднения при доставянето, за децата е изключително важно винаги да сме готови и тези ваксини да бъдат налице.

Аз съм мнителен човек, и като лекар, и като родител, и като баба съм мнителна. Но ваксините трябва да бъдат прилагани.Те сега са доста по-различни, пречистени, безопасни. Всички мои близки деца, включително и внучето ми, са минали на ваксина, на внука ми след 2 месеца му предстои реимунизация с Пентаксим, и тя ще бъде направена. Дойдох, защото много родители ме познават, много хора ми имат доверие, нека да си ваксинират децата. Тази ваксина изобщо не е опасна.   Болестите дремят скрити около нас и чакат неимунизираните деца, за да се върнат. 

Внукът на Бойко Борисов категорично ще се казва Бойко, отсече Красимира Иванова, и също толкова категорично заяви, че е абсурд премиерът да се учи да сменя памперси, той не знаел как изглежда "това нещо". 

Обща семейна черта била откровеността, и заради нея понякога казвали повече, отколкото трябва. Борисов още от малък показвал стремеж към лидерство, смята сестра му. Тя се натъжавала, когато се говори за "мутренските" години на Бойко Борисов - по това време е била с него и знае, че това е лъжа.