Трансферът на Кристиано Роналдо от "Манчестър Юнайтед" в "Реал" (Мадрид) през 2009 г. продължава да е най-скъп в света, ако се вярва испанския в. "Марка".

Крайната цена на португалеца излязла 104,7 милиона евро с всички клаузи, добавки, анекси и т.н., платени от "белите" на "червените дяволи". Докато в договора за Гарет Бейл с "Тотнъм" (през 2013 г.) записаната крайна цена е 100 759 417 евро.

Предполага се, че източник на информацията е нашумялата напоследък организация "Сокър лийкс", който почна да вади договори и разкрития, свързани с най-комерсиалните сделки в света на футбола.

Досега се смяташе, че парите за Роналдо са 96 млн. евро (80 млн. паунда). И споразумението беше №1 преди това за Бейл да го измести от върха. Дали сега книгите ще се пренапишат? И възможно ли е ФИФА да се сезира и да започне разследване срещу "Реал" и "Манчестър Юнайтед"? Отговори на тези въпроси ще има скоро, но до момента световната футболна централа не е реагирала, в последните седмици имаше и други интересни разкрития.

Според "Марка" мадридчани са превели "само" 25 милиона първоначално, а всичко останало е било платено във времето.