С омекването на времето и отдръпването на снега в пограничните райони край браздата със Сърбия започнаха да се появяват зловещи находки. Само през миналата седмица в землището на Калотина са открити два трупа на мигранти, останали под снега, казаха пред Клуб Z гранични полицаи.

И двете тела са на мъже на видима възраст около 25 г., станали жертва на големите студове, които продължиха до неделя. Според нашите източници групите, бягащи към западната ни съседка, изоставят умрелите в гората и местните тепърва чакат да се показват още подобни "находки".

Първият мъж е намерен по-рано през седмицата, а вторият - в неделя, когато в района температурите бяха под минус 20 градуса. Открили са го случайно ловци, които се оплакват, че дивечът е избягал заради многото хора в гората.

Става въпрос за регистрирани у нас мигранти, които вече не могат да излязат законно през ГКПП и затова продължават пътя си на Запад през зелената граница.

От Гранична полиция казаха пред Клуб Z, че редовно откриват по едно-две тела.

На 13 януари органите на реда спасиха от удавяне в Марица група от 111 чужди граждани, представящи се за сирийци. 61 от застрашените били деца.