Отдавна създаденият от Недялко Недялков сайт Пик атакува Слави Трифонов по начин, по който атакува и всеки, критикуващ силните на деня. Инициативата на шоумена за провеждане на референдум често е описвана в изданието като част от някакви схеми, преврати, в които са замесени всички други имена, критикуващи статуквото.

Рано или късно всеки критикуващ прочита за себе си, че е гей. Във вторник Слави Трифонов се появява в заглавието:

„ЕКСКЛУЗИВНО пред ПИК! Ицо Петрофф разкри шокиращи факти от гей миналото на Слави Трифонов! Вижте кой ще финансира Славуца в политиката! Изплуват нови снимки на Рада Дълбоката!"

Интервюираният Ицо Петрофф е често интервюиран в този сайт и винаги споменаваните от него имена съвпадат с имената на актуалните подлежащи на атакуване от медиите около Делян Пеевски.

Още същата вечер в „Шоуто на Слави“ по бТВ водещият се обърна към Недялков:

Искам да ви призная нещо. Днес в жълтия сайт Пик излезе, че аз съм гей. Това е истина. Искам да ви кажа, че освен това признание, ще направя и друго – влюбен съм в собственика на Пик Недялко Недялков. Искам да му кажа нещо лично – Недялко, любов моя, ще те търся, ще те открия и ще те опъна от любов.

С цялата любов, на която съм способен, а аз съм много любовен, и никой и нищо в този свят не може да ме спре да те имам. Недялко, любов моя, пусни си песента на Лили Иванова „От любов да умра” и ме чакай. Или си пусни песента на Васил Найденов „Болката отляво” и си мисли, че болката може да дойде отвсякъде. Благодаря ви за вниманието! Имах нужда да споделя това с вас.“

Два дни по-късно сайтът Пик отговори със заглавието:

ТЕРОР! Слави Трифонов заплашва ПИК с мафиотски послания - иска да ни погребе! Даден е на прокурор!“

Следва текст:

"Слави Трифонов изпрати 20 червени карамфила в редакцията на ПИК с цинично писмо. Това е мафиотско послание в стила на мутрите и ВИС 2 – четен брой цветя се изпращат на погребение.

Ден по-късно провокациите към ПИК и собственика на агенцията Недялко Недялков продължиха. Този път куриер донесе особено гнусно писмо с физически закани. Писмото е подписано саморъчно от Трифонов и е на бланка на фирмата му „Седем осми“.

По този повод Недялков подаде жалби в Градска прокуратура и СДВР. Като веществени доказателства са предоставени и писмата. Екипът на агенцията е настръхнал и се чуди как е възможно „водещият“ от Би Ти Ви да падне толкова ниско."

Днес вече се появи заглавие:

"ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Главният секретар на МВР Георги Костов пред медията ни: Слави Трифонов ще бъде извикан за обяснение за случая с Недялко Недялков!"

По-късно вечерта се намеси и бащата на Недялков – известният български поет Недялко Йорданов. В профила си във фейсбук той публикува открито писмо до Слави Трифонов, което веднага се превърна във водеща новина за Пик и Блиц:

"ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СЛАВИ ТРИФОНОВ

Господин Трифонов,

Преди да се саморазправяте със сина ми Недялко, трябва да потърсите мен – неговият баща.

В днешно време заканите за физическа разправа и убийство за Вас са ненаказуеми. Вие нямате жена и деца и не си давате сметка какво означава това за моята снаха и моите внучета.

Най-нормалната реакция спрямо твърденията на личността Ицо Петрофф, че сте имали гейски наклонности е да потърсите сметка единствено от Него, Него да дадете под съд и Него да заплашвате с изнасилване, щом това не отговаря на истината.

Фактът, че Вие избягвате да споменете изобщо това име е твърде конфузен за Вас.

Нима сте гузен? Нима се плашите от един публичен диалог с Него и прехвърляте всичко върху агенцията, която си е позволила да публикува Неговите твърдения. А това са направили и други агенции, на които Вие изобщо не търсите сметка.

Всичката си ярост Вие прехвърляте единствено и персонално върху моя син.

Като негов баща аз Ви предупреждавам, че всяка агресия спрямо него аз възприемам като агресия срещу самия мен."

Времето минава, пуканките привършват...