Както е известно, алкохолът в Саудитска Арабия е напълно незаконен, заради крайните интерпретации на ислямските норми в страната. Любители на етаноловите напитки обаче винаги ще има, както и хора, готови да пробват всякакви трикове, за да прекарат бутилки през границата, разказва в. "Уошингтън поуст".

През последната година саудитските митничари ползват нов PR метод, като вместо просто да публикуват статистика, споделят активно в своя Twitter профил неуспешните опити. 

Някои тестват класиката - залепени бутилки под дрехите, за което традиционно широките арабски одежди помагат... малко:

Други пък ползват специални панталони, но с не по-голям успех:

Понякога алкохолът се пренася не в бутилки, а наливно - в големи индустриални контейнери:

Бутилките обаче могат да се маскират по-добре - във фалшиви кутии, палета, дори ролки ламарина:

Несъмнено по-оригинално е да се маскира бира като "Пепси", чие разкриване можете да видите на кратко видео:

Разбира се, популярни са и "кашета" в автомобилни седалки, двигатели, специални тайници:

Освен алкохол, саудитските митници залавят и наркотици, разбира се, като тези таблетки "Каптагон", популярни в Арабския свят, скрити в рокля и обувки:

Наказанията за контрабанда на алкохол са тежки - затвор и бой с камшик. Те се прилагат и за чужденци, като австралиецът Питър Мъти е лежал 6 месеца и е изтърпял 28 удара върху гърба си.

И макар законът да е определено краен за западните разбирания, активността на саудитските митници в Twitter и фактът, че имат над 136 000 последователи говори за ново място на социалните мрежи в арабската държава.