Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

 

Димитър Бербатов направи интервю със себе си и го публикува в профила си във фейсбук. Така той изрази своето мнение за постъпката си при получения червен картон в дербито с АЕК. Примерът на Бербатов беше последван и от друг популярен български футболист, който също направи интервю със себе си. Разбира се, става въпрос за футболиста на „Витоша“ Бистрица - Бойко Борисов.  

Ето и интервюто на Борисов с Борисов:

- Здравей, Бойко, как се чувстваш?

- Здравей. Добре, но разочарован. Вдигнаха ми червен картон от Европейската комисия. 

- Мислиш ли, че беше справедлив червен картон?

- Не. Европейската комисия не отчита причините за червения картон. И Таско Тасков щеше да види, че ме държаха за шлифера и това ми пречеше да се позиционирам по-добре и да следвам докрай предварително договорената тактическа постройка. Аз, Христо Иванов, Радан, Кунева, Първанов, Валери, Каракачанката и натурализираният играч Местан говорихме едно в съблекалнята, а на терена стана съвсем друго. И сега, фактът, че бях нервен и ядосан, ме накара да ударя Танев...

- Но това не е причина да удариш Танев. Много играчи ги държат по време на мач...

- Така е. Постъпката не отговаря на качествата ми, сиреч – на здравите ми нерви, върху които се крепи стабилността на отбора. Но да не забравяме, че за удара по Танев бях подкокоросан от Кунева и Дани Вълчев. 

- И сега?

- Сега си нося последствията. Пропускам няколко мача, но на Цветанов окончателно му изтече наказанието и ще ме замести на върха на атаката. 

- На феновете какво ще кажеш?

- Мислех, че след червения картон от Европейската комисия и тайните от съблекалнята, които разкриха двете каки, бивши наши масажистки, феновете ще ни пометат. Уви, нямаше метеж и не ни съблякоха като Ивайло Петев - Йоло Денев е вече стар и няма сили за тия работи. Все пак искам да кажа на феновете, че аз още изпитвам удоволствие от играта! Когато не съм в играта, съм разочарован и ядосан. Но най ще съм ядосан, ако ни прекратят договора с основните спонсори – Европейските фондове. Тогава и Иво Тонев не може да ни спаси с нов спонсор!

- Добре, а как ще коментираш мнението на Европейската комисия за отбора на Румъния?

- Ето защо не трябваше да давам интервюто на теб, а на Петьо Блъсков или Недялко Недялков. 

- Все пак ще отговориш ли на въпроса?

- Времето ни изтече – почва мачът на Джоката! 

 

***

Унгарският премиер Виктор Орбан беше на посещение в България и се срещна с българския министър-председател Бойко Борисов. 

- Бойко, каня те на срещата на Вишеградската четворка. – обърнал се към Борисов Виктор Орбан. 

- Е, за к‘во съм ви аз? Да ви пиша точките ли? 

 

***

 

При посещението си у нас Виктор Орбан е научил Бойко Борисов как звучат на унгарски език някои популярни български думи и словосъчетания. Ето ги и тях:

Винетка - Лилишегидере

Турско съжителство – дешеодишмаашпошалвар

Евродепутат – вадешкешпечелиидьобарек

Усвояване на европари – Юбредебреценнаеврокеш

Циганин – Берештухлигепешток

 

***

 

„АЕЦ Козлодуй“ подписа договор с „Русатом сървиз – Риск инженеринг“ за удължаване на срока на експлоатация на 6-ти блок на централата.

Експерти не могат да повярват, че такъв договор е факт, при положение, че в правителството е и Меглена Кунева.

 

 ***

Американска компания с руски собственик изпрати писмо, написано  на развален български език, до Бойко Борисов. В писмото бизнесмените се оплакват, че им е бил поискан подкуп, за да купят „Химко“ – Враца. 

Засега разследващи журналисти са се добрали само до това кой е бил нает да преведе писмото на български език – бил е нает пиар на съпредседателя на „буржоата Реформа блок“ Радан Кънев.