Хората на Сотир Цацаров демонстрираха невиждана бързина за призоваването на народния представител (Делян Пеевски, б.р.), с каквато не могат да се похвалят в хиляди други случаи.

Това пише агенция "Пик", която депутатът от ДПС често избира за своите медийни изяви, съобщавайки, че Пеевски е бил разпитан днес по скандала "Двете каки".

Авторът на неподписаната информация продължава в нетипично остър стил срещу главния прокурор:

Става все по-ясно, че Цацаров действа стихийно и в услуга на "Протестна мрежа" и Иво Прокопиев. Именно след донос на шайката за улични метежи само ден преди кметските избори бе извикан на разпит и министър-председателят Бойко Борисов.

В същото време Цацаров се прави на приятно разсеян за многобройните сигнали срещу скандалния медиен бос Иво Прокопиев, въпреки че те са подадени от Комисията по финансов наздор още преди две години.

Довчера заглавията за Цацаров в същия сайт звучаха така: " Цацаров посече Радан и Христо Иванов: Не мисля да подавам оставка!" Г

Ето и декларацията на успешния млад бизнесмен, публикувана и във "Фокус":

"Днес, за пореден път, бях разпитван от Прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“. Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите.

Мисля, че на обществото вече са напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията на Ченалова. За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса - кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например.

Кога Прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като „Каолин“, фотоволтаичния холдинг „Соларпро“, финансовия посредник „Булброкърс“, сделките с пенсионния фонд „Доверие“, както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения.

Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга „Капитал“ и от политическите връзки на Прокопиев е по - силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат „свещени крави“ за българските правоохранителни органи".