В истерията ще стане ли Ирина Бокова шеф на ООН или ще се мъчи с едното кьораво ЮНЕСКО, кой пост импонира на Кристалина Георгиева и ще оглави ли Меглена Кунева и обсерваторията в Рожен, екипът на Клуб Z се събра на извънредно съвещание. 

След края му заключението е, че неизчерпаемата банка кадри на KLETA MAJKA BALGARIQ остава силно подценена на глобалния терен. Затова предлагаме на вниманието на световната общественост този скромен списък с подходящи български кандидати за шеф на нещо.

Вчера сериозният политик от сериозния парламент Волен Сидеров предложи Меглена  Кунева за главен мюфтия. Самият Сидеров очевидно обаче е подходящ за поста на главен прокурор, както и на Държавно аптечно обединение. Заради заетия пост на Сотир Цацаров мигновено може да се даде румънската прокуратура, за да разгърне идеите си за борба с корупцията по високите етажи, а и така ще си доизкара мандата и няма да се пипа конституцията.

Николай Ненчев може да оглави космодрума в Байконур, след като Бойко Борисов го сравни с кучето Лайка.
Понеже сме на правосъдно-правителствена тема Петър Москов е подходящ за шеф на лабораторията на ФБР за дактилоскопични данни, където веднъж завинаги ще вкара отпечатъците на всички талибании в здравната каса.

С цел скрепяване на коалиционното сътрудничество на бившия му приятел Радан Кънев ще бъде дадена умерената сирийска опозиция, където умерено да се самоизясни дали е за или против лошите световни автократични режими.

Димитър Бербатов взима шоуто на Дейвид Летерман, където сам ще си е водещ интервюиращ и събеседник едновременно. Григор Димитров заменя уморения стар Хю като шеф на „Плейбой“.

Заради размаха му да придобива цели пакети от разни неща Делян Пеевски може да оглави едновременно „Шпигел“, Дойче веле, Прозрачност без граници и другите разпасали се грантови критикари. Редно е Недялко Недялков от „Пик“ да поеме „Америка за България“. 
По повод изтънчения му наратив и склонността да работи денонощно и на маса Ахмед Доган е идеален за почетен председател и шеф на редколегията на „Русия днес“.

Веселин Марешки може да поеме ОПЕК заради опита му с цените на петролните продукти.

А относно Бойко Борисов... Кой пост подхожда на човек, идващ от бедна държава с валутен борд, който говори разбираемо на масите в „ние“- форма и му се отдават чуждите езици? Познахте – папата и нищо по-малко.

Всяко пропускане на действителни лица е случайно. Така че може да продължите списъка сами...