Милиардерът Илон Мъск е смятан за един от най-големите визионери и предприемачи, но се оказва изключително дребнав, пише в. "Гардиън". Пример за това е, че той е отказал поръчката за покупка на автомобил Tesla X на бизнесмен и блогър, който е дал отрицателен коментар за колата.

Калифорнийският бизнесмен Стюарт Олсъп написа открито писмо до Мъск по повод според него зле организираното събитие за представянето на всъдехода Model X, най-новия продукт на бранда Tesla.

Под заглавие "Уважаеми Илон Мъск, трябва да се засрамите от себе си", Олсъп обяснява, че събитието е започнало със закъснение, било прекалено натъпкано със съобщения за сигурността на колата, както и това, че на хора като него, които са дали по $5000 депозит още през 2013 г. за колата, не им е било позволено да я изпробват. Олсъп припомня, че през 2015 г. Tesla е доставила едва 208 бройки от Model X на своите клиенти.

 

Вместо извинение, Мъск отхвърлил поръчката на Олсъп, а след като новината се разчула, написал в туитър: "Трябва да е много слаб за новини ден, след като да откажеш услуга на супер груб клиент привлича такова внимание."