Водачът в схемата на Гаранти Коза София Оупън - Роберто Баутиста Агут, защити своята позиция на номер 1 и се класира за финала на надпреварата в столичната зала "Арена Армеец". Испанецът се справи в два сета - 7:6(5), 6:4 срещу Жил Мюлер. Така Баутиста Агут си върна на левичарят от Люксембург за загубата отпреди две седмици на „Аустрелиън Оупън“.

Подобно на мача в Мелбърн и днес играта бе много равностойна, но испанецът се оказа с по-здрави нерви в ключовите разигравания и заслужено се поздрави с победата.

Първият сет се реши с един минипробив в тайбрека. Това бе първи загубен сет в София за 32-годишния Мюлер . Играчът от Люксембург се опиваше да разкъса играта с чести излизания на мрежата, но опитите му в повечето случаи бяха матирани от майсторските минаващи удари на испанеца. В началото на втората част, Мюлер изигра слаб сервис гейм, в който допусна двойна грешка и това не му бе простено от Баутиста Агут. 18-ият в света постигна ценен пробив и до края не сдаде предимството си.

 „Много съм доволен, че съм част от първия финал в София. Турнирът е страхотен. Днес играх добре, стараех се да остана концентриран до последната точка. Във втория сет засилих ретурите си, но утре ще трябва да започна всичко отначало. Със сигурност ще трябва да играя по-добре от днес. Ще се опитам да се възстановя за финала и няма да успея да гледам следващия полуфинал в залата. Пожелавам успех и на двамата и очаквам да разбера кой ще е съперникът ми“, бе краткият коментар на победителя.

В 18:00 ч ще започне вторият полуфинал, в който един срещу друг ще видим Виктор Троицки и Мартин Клижан. Двамата са изиграли пет срещи до момента, като сърбинът води с 4:1 победи. Троицки е спечелил последните три мача, като два от тях са били на твърда настилка, каквато е и в София.