Едно от най-красивите явления в съвременната испанска музика – „Чамбао”, идва за трети път у нас за цели два концерта. Ла Мари или Червената Мария ще отпусне уникалния си глас на 6 юни в зала 1 на НДК София и на 7-и във великотърновския Летен театър.

„Чамбао” в жарка Испания е думата за импровизиран навес – заслон на плажа, който си си спретнал срещу пека или вятъра. Затова и повечето познавачи определят бомбата от добро настроение, което бандата носи, като flamenco chill (от chillout – световното понятие за разтоварваща, приятна музика). Гласът на Ла Мари обаче не може да бъде впрегнат в никакви определения, нищо че "джаз" задължително би била една от подходящите думи...

Далеч не всичко е слънчево в кариерата на Мария дел Мар Родригес  Карнеро (39 г.). Певицата, която е и единственият от оригиналните членове на „Чамбао”, спечели битката с рака на гърдата. Той ѝ бе открит през 2005 г. Гласовитата андалусийка дори написва след това автобиография с помощта на сестра си Аурора. Докато групата ѝ „Чамбао” се превръща във все по-голямо световно явление, се налага да се раздели и с другите двама съоснователи – братовчедите Едуардо и Дани. Което не ѝ пречи да има номинация за латино „Грами” в дует с Рики Мартин за парчето Tu Recuerdo и да е търсена за колаборации с най-големите имена на  испаноговорящата сцена.

На 11 май bTV ще излъчи специален филм за съдбата на „Чамбао” и срещата с Ла Мари, състояла се на Канарите.

Билетите за България са на цени от 30 до 80 лв. и вече се продават в билетния център НДК, Туристически информационен център във Велико Търново, магазини „Пикадили”, „Офис 1”, „Германос”, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.