Делян Пеевски, депутат от ДПС и крупен собственик в различни индустрии, втори ден поред повтаря, че ДПС е национално отговорна партия. Вчера, Пеевски, който според турски медии е обявен за персона нон грата от Анкара, излезе със специално изявление, за да обяви своята и на партията си патриотизъм. Днес за по-убедително реши да даде и интервю пред агенция "Фокус", в което повтаря опорната точка за национално отговорната партия и за Местан, който действа против интересите на България. 

ЩЕ ЗАЩИТАВАМ ДОКРАЙ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ

Ако има забрана за влизането ми в Турция, това доказва, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия. Това заяви Делян Пеевски, депутат от ПГ на ДПС, в интервюто за "Фокус".

„Вече изразих публично позицията си по този въпрос. Ако действително е така, това само доказва по несъмнен начин, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия, въпреки опитите да бъде подчинена на чуждо влияние”, казва той.

Депутатът искрено се забавлявал и на опорните точки на кръга „Капитал“ и на присъдружните им медии, че едва ли не е руски шпионин и контрабандист.

„Фантазията ми не е достатъчна, за да предположа какви още безсмислици ще тиражират тези медии, претендирайки, че са новите морални стожери на обществото. Нека обаче преди да пишат, първо погледнат собствените си действия и да си отговорят на въпроса как служат на българското общество. Може би като получават чужди финансирания?”, каза Пеевски. 

Пеевски коментира и твърдението на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, че концентрацията на вестници в ръцете на една медийна група е огромен проблем за България, визирайки именно Делян Пеевски.

ДЬО КАБАН: ПРЕСАТА В БЪЛГАРИЯ Е ЗАВИСИМА ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА МОЩ НА ЕДИН ЧОВЕК 

„Може да се провери, че аз съм съсобственик само в една медийна група – „Нова Българска Медийна Група Холдинг“, която издава „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“ и има дялово участие във вестник „Борба“. Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави”, призова Пеевски.

Огромен проблем било, че "постоянно се хвърлят празни думи в публичното пространство и пред обществото, които после се използват целенасочено именно от медиите, работещи по предварително зададен им дневен ред. „Дали тези медии обслужват български интереси, можем да си отговорим сами”.

МЕДИИТЕ ОКОЛО ПЕЕВСКИ ОБЯВИХА ДОГАН ЗА НОВИЯ ЛЕВСКИ