Първата ракета на България Григор Димитров се завръща на един от любимите си турнири – Мастърса в Мадрид. Именно на този турнир през миналата година българинът постигна най-впечатляващата победа в кариерата си, след като във втори кръг срази тогавашния водач на световната ранглиста Новак Джокович. Веднага след този грандиозен успех, медиите разкриха и една от най-старателно пазените тайни на Гришо – връзката му с руската топтенисистка Мария Шарапова. Със сигурност Мастърса в испанската столица е много специален и сантиментален за Григор.

На тазгодишното издание на турнира българинът се завръща много по-уверен, по-опитен и най-важното с по-предно класиране. Димитров в поставен под №12, а жребият му отреди за първи съперник испанеца Пабло Карено Буста. Двамата са се срещали само веднъж, а с победата се поздрави хасковлията след 6:4, 6:1 в мач през 2010 г. Успее ли да се справи с Буста, във втори кръг Гришо ще срещне Мариуш Копил или Марсел Гранойерс, а достигне ли до трети, там по всяка вероятност ще играе с Томаш Бердих. Продължи ли победния си ход, то на четвъртфиналите потенциален съперник на Григор е световният номер 1 Рафаел Надал.

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова също ще участва на силния турнир в Мадрид. Жребият не бе благосклонен и за Цвети и в първия кръг на надпреварата пловдивчанката ще трябва да премери сили срещу представителката на домакините - Лара Аруабарена, намираща се под №145 в ранглистата и попаднала в основната схема благодарение на WC от организаторите.

Въпреки че е извън Топ 100, испанката е сериозен опонент, тъй като клеят е любимата ѝ и най-успешна настилка. Пиронкова пък никога досега не е постигала победа в Мадрид, като статистиката сочи, че Цвети е инкасирала 4 загуби в първи кръг на основната схема и една на старта на квалификациите. Успее ли Цветана да сложи край на тази черна серия и да се справи с Аруабарена, то във втори кръг ще срещне Симона Халеп или квалификантка.