Споразуменията, които правят управляващите помежду си, не трябва да бъдат спънка пред реформите.

Това заяви пред Канал 3 Кирил Домусчиев - председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Той ще обсъди този и много други въпроси на среща на Конфедерацията с премиера Бойко Борисов и ресорните министри. Срещата вече е уговорено. Домусчиев обаче не пожела да каже повече подробности, нито назова дата. Но бе категоричен, че КРИБ не поставя никакви условия за провеждането на срещата.

"Реформата в образованието не се случи. Там не се направи нищо. Това е причината да си отиде последният министър", каза Домусчиев по адрес на оттеглилия се Тодор Танев.

Същевременно той е оптимист за Меглена Кунева и очаква тя да направи всичко необходимо от реформата и бизнесът да получи качествени кадри.

"Бизнесът е твърдо за реформа в здравеопазването, която която да намали дефицитите. Когото в една такава система липсват пари, нещата биват дофинансирани от бизнеса", каза шефът на КРИБ.

И продължи:

"Критици винаги ще има. Когато на някого разваляш статуквото или далаверката, той те критикува. Затова подкрепяме Москов и реформата му. Иначе най-лесно е да критикуваш, а не да създаваш."

МВР е друга сфера, в която не са извършени реформи, смята Кирил Домусчиев. Той смята, че причина е натискът от статуквото. И припомни, че чрез данъците се плаща един немалък бюджет за издръжка на МВР, а после и самият бизнес сам си доплаща за охрана.

Домусчиев не пожела да говори изобщо за футбол. Водещата се опита да говори с него за "Лудогорец", чийто президент е той, и по други въпроси за българския футбол.