В 12 ч днес се очаква начало на нова блокада на гръцката ни граница - местните протестиращи фермери заплашиха, че ще затворят за 72 часа пътя Комотини - Кърджали, съобщава БНТ. Български превозвачи пък заплашват да блокират пункта към ГКПП "Капитан Андреево". Проблемът е работното време на митническото бюро в Свиленград.

ПЪТЯТ ЗА ГЪРЦИЯ Е ОТВОРЕН. ЗАСЕГА

Блокадите по граничните пунктове и основните пътни възли продължават, макар преди дни да изглеждаше, че ще приключат. Протестиращите осигуряват по няколкочасови прозорци, за да пускат всички чакащи. Вчера обаче, въпреки 10-часовото отваряне на блокадите, не всички автомобили успяха да минат границата.

Блокирани днес са граничнитен пунктове "Илинден - Ексохи" и "Кулата", като няма промени в договорения график за пропускане на ТИР-ове през втория. На ГКПП "Капитан Петко войвода" и "Златоград" блокада няма.

Гръцките фермери от дни протестират и ту блокират границата, ту я отварят. Проблемите им са с предложението от правителството данъчни и пенсионни реформи. Заедно с това преди седмица бе проведена и национална стачка на два синдиката.