Българските превозвачи ще блокират днес всички ГКПП-та на границата с Гърция за неопределено време. Причината за това е неспазването на договорките, постигнати с гръцките фермери, които блокират границата от няколко седмици. Преди дни транспортният министър Ивайло Московски постигна договорка за пропусквателен режим за българските камиони от 11.00 до 16.00 ч. Според шофьорите обаче тази уговорка не се спазва.

Пред Нова тв шофьори заявиха, че решението на кризата е гръцките фермери да премахнат своите трактори от границата. Превозвачите очакват и реакция от управляващите.

През ГКПП "Кулата - Промахон" в момента не преминават никакви автомобили, съобщава "Фокус". От двете страни на границата има опашки от чакащи камиони. Пред Нова тв шофьори заявиха, че вече започва блокадата на ГКПП "Капитан Петко войвода".

Във вторник граничният пункт "Кулата - Промахон" бе блокиран от двете страни. В отговор на блокадата на гръцките фермери български шофьори блокираха с жива верига границата с Гърция.

Причината за недоволството на българските шофьори бе поредното нарушение от страна на гръцките фермери на споразумението за осигуряване на времеви прозорец за преминаване на тежкотоварни автомобили.