136 български граждани са в неофициален черен списък на Турция, като в ТОП 30 са Ахмед Доган, Делян Пеевски, тримата съпредседатели Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, бивши министри, популярни настоящи общински кметове и ключови депутати на ДПСТова съобщава сайтът 24rodopi.com, позовавайки се на източници от ръководството на авторитетна изселническа организация.

В свое скорошно гостуване пред Нова тв главният редактор на сайта Илхан Андай също обяви, че 10-ина дни преди да станат ясни "черните печати" за Ахмед Доган и Делян Пеевски е знаел, че същото се отнася и за Карадайъ, Казак и Риза.

Новината за внушителния черен списък потвърдил и бивш висш държавен служител, с когото също е проведен „международен разговор със запитване дали ще влезе в новата партия на Лютви Местан".

Към днешна дата от списъка е отпаднал само един бивш народен представител, който декларирал, че ще се включи в новата партия ДОСТ. Учредителното събрание на новата формация ще се проведе в близките дни.

Седмица преди вестник „Стар" да обяви, че на Ахмед Доган и Делян Пеевски им е наложена забрана да влизат в Турция, гранични служители на „Капъкуле" са подложили на психоатака важен функционер на ДПС, пише още 24rodopi.com.

Председател на общински съвет пътувал за Турция и макар че безпроблемно минал проверката на ГКПП-Капитан Андреево, при паспортната обработка на турския граничен пункт последвали действия, които по-късно са определени от общинаря като психоатака.

Турският полицай казал, че има сигнал срещу пътуващия председател на общински съвет, но след повече от час проверката не установил нередности и го пуснал в страната.