Забравете патешките муцунки, айфончетата в огледалото и знака "Peace” (мир). Селфитата, които станаха толкова модерни, че чак досадни, стигнаха до ново ниво. Астронавтът Стив Суонсън вдигна летвата много високо, като се снима в открития космос. На хиляди километри от Земята, при температура варираща от плюс 120 до минус 150 градуса, Суонсън прави една наистина екстремна снимка. Колегата му Рик Мастракио споделил селфито в Twitter, и само за няколко часа фотото събрало милиони харесвания и споделяния. Ентусиазиран от идеята на Суонсън, Мастракио също решил да се снима сам на метри от Международната космическа станция.

Въпреки че са правени и други селфита на космическата станция, Стив Суонсън, известен като Суони сред колегите си, взима коронота за първата снимка споделена в Instagram директно от открития космос.

През ноември миналата година японският астронавт Аки Хошиде си прави селфи на фона на открития космос.
Снимката плъзва из интернет като „най-доброто селфи на всички времена“.

Рик Мастракио споделя в профила си в Twitter.

"Скафандърът и средата, в която се намирам правят селфито много трудна задача. Но аз опитах да си направя няколко. Част от тях са добри, други не чак толкова. И въпреки всичко са си просто селфита.“

Майк Хопкинс следва примера на колегите си. Отражението в скафандъра му е специалната
камера, с която се правят космическите селфита.