Cat S60 е новият флагмански смартфон с бранда на американския производител на строителни машини Caterpillаr. И подобно на другите модели на марката, той е устойчив на сериозен тормоз, но в случая предлага и нещо повече.

Това е първият смартфон с вградена термална камера. При това, тя е от водещия производител на оборудване FLIR. С нейна помощ инженерите могат да изследват навреме стрителните обекти за евентуални пробиви в термоизолацията или влагозащитата. Апаратът може да помогне и на пожарникари, които с камерата му бързо ще намерят ядрото на огъня и без да влизат в сградата.

Апаратът издържа на падане от височина 1,8 метра, както и на потапяне на вода с дълбочина до 5 метра в продължение на до 1 час. Апаратът е с корпус, изрязан от цяло парче метал, карбонов гръб и удароустойчиво стъкло Gorilla от четвърто поколение, което дава възможност за работа с мокри пръсти или с ръкавици. Дисплеят му е 4,7-инчов, батерията - 3800 mAh, а процесорът е 8-ядрен Snapdragon 617.

И за да се чува дори и по време на работа на строежи, възпроизвежда звук със сила до 105 децибела. На европейския пазар смартфонът ще се продава за 649 евро.