И индийският премиер Нарендра Моди, подобно на американския президент Барак Обама, е несъмнено дълбоко респектиран от възрастните хора.

106-ГОДИШНА БАБА ТАНЦУВА С БАРАК И МИШЕЛ ОБАМА

Това става напълно ясно във видеото, на което виждаме Моди да се навежда, за да докосне краката на възрастна жена.

Жестът се нарича "чаранаспарша" и е знак за голямо уважение и почит.

Това е 104-годишната Кунуар Бай от селото Котабхари, която е продала 8-те свои кози, а после окуражила съселяните си да построят тоалетни с парите, разказа в. "Индипендънт".

"Възрастна жена на 104 години, която живее в далечно село, не гледа телевизия, не чете вестници, но съобщението, че трябва да строим тоалетни като част от мисията "Чиста Индия" някак я е достигнало," казва премиерът Моди.

Жестът на министър-председателя станал на откриването на мисията "Rurban" (от rural - провинциален, и urban - градски), чиято цел е да помогне на над 300 села в страната да се развият като областни центрове и да повишат качеството на живот в тях.

Мисията "Чиста Индия" пък е национална кампания, започнала миналата година в 4041 града на полуострова. Целта й е не само да се построят тоалетни, с липсата на които Индия има сериозен проблем, но и да се подобри чистотата на улици, пътища, и да се вдигне цялостното ниво на инфраструктурата.