Заплахи за убийство на премиера Бойко Борисов са получени в последните дни, съобщи в. "24 часа" като се позова на източници в специалните служби.

"Ни най-малко не съм притеснен, защото като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите това са нарушени интереси в захарта, месата, цигарите. Като спреш поръчки и всеки ден някого уволняваш, всеки трябва да си поеме кръста. Така че нито ми е за първи, нито за последен път".

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроси как ще коментира информацията за заплахи срещу него.

Според вестника заплахите са били получени в анонимен плик за писмо в Министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви. 

Вече е започнала проверка на заплахата като писмото е изето от службите. Проведени били и разпити на служители в Министерския съвет, за да се установи пътя на писмото.

По-рано през деня беше съобщено, че е взето решение да се сложи охрана от НСО на депутата от ДПС Делян Пеевски заради получине сигнали, че има опасност за живота му. 

"Що се касае за депутата Пеевски, както и за Мартин Димитров (миналата седмица колата на депутата от РБ осъмна със срязани спирачки -б.р.), лично г-жа Бъчварова е казала на Мартин Димитров да си помисли...наложителон е да се вземат мерки", каза премиерът.

Той специално отбеляза, че не иска да се правят коментари - "спират се поръчки, а му дават охрана".

Изяснено е, че не става дума за човек с психически проблеми.