Григор Димитров се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира на твърди кортове в Акапулко, Мексико след 6:3, 6:4 над американеца Доналд Йънг. Срещата продължи близо час и половина, като първата ни ракета постигна пети успех от шест сблъсъка с тъмнокожия си опонент, пише tennis24.

Първият сет беше решен от един единствен пробив, дело на Димитров, за преднина с 5:3. След това той нямаше проблеми да затвърди и да вземе аванс от 6:3 след 43 минути игра. 

Силната игра на Григор от заключителните минути на първия сет се пренесе и в началото на втория, когато успя да пробие и да увеличи за 2:0. Левичарят Йънг обаче не се предаде и върна пробива, след което изравни - 2:2.

Последва ключов брейк за Димитров за преднина 3:2, като до края на срещата българинът не загуби подаването си и подпечата място на четвъртфиналите в турнира.

Григор Димитров приключи двубоя с едва един ас и 6 двойни грешки на сметката си. Българинът спечели 78% от разиграванията след първи и 44% след втори сервис. Йънг също завърши с един ас, като освен това направи 4 двойни грешки.

Следващият съперник на Григор ще бъде определен от двубоя Дмитри Турсунов - Доминик Тийм. 

Междувременно миналогодишният първенец в турнира и водач в схемата - Давид Ферер, изненадващо отпадна от украинеца Александър Долгополов след 4:6, 4:6.