Оставката на Георги Лозанов като шеф на СЕМ предизвика лавина от коментари в социалните мрежи. За някои тя е достоен ход, който трябва да бъде уважен, а обратното мнение е, че медийният специалист е закъснял с години да го направи. 

"Георги Лозанов ни поставя пред дилемата, която имахме във времето на комунизма. Да участваш ли в една гадост с надеждата, че можеш поне малко да допринесеш към по-добро или да се оттеглиш с достойнство и да оставиш всичко в ръцете на безскрупулните. Ако участваш - легитимираш безобразието, ако не участваш развързваш ръцете на безобразниците. Кой би повярвал, че 26 години по-късно това ще е все така актуано!", написа във фейсбук професорът по културна антропология в Софийския университет Ивайло Дичев.

Политологът Огнян Минчев също коментира оставката на Лозанов заради предстоящото лицензиране на тв Пик.

ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗАРАДИ ТЕЛЕВИЗИЯ "ПИК"

ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ ПРЕД КЛУБ Z: В СЕМ ЕДИН МЕСЕЦ ПОНЯКОГА Е ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА

"Достойна позиция на Георги Лозанов. С едно несъгласие от моя страна. Гаранциите за свобода на словото и на медиите, както и гаранциите срещу езика на омразата и безнаказаната клевета в публичното пространство не е приоритет единствено на "културния либерализъм" - каквото и да означава това понятие в интерпретацията на г-н Лозанов. Тези гаранции са неразделна част от либерално-демократичната система на управление и самоуправление на обществото, в която трябва да съжителстват равноправно както либерални, така и консервативни, социалистически и други политически възгледи с ограничителното условие, че съблюдават правата и имунитетите както на всеки гражданин, така и на цялото общество. Опитите тези права и имунитети да бъдат ограничавани са насочени не само - и не предимно към "културния либерализъм" или либерализма като политическо движение в тесния смисъл на думата, но преди всичко към либералната демокрация във всички нейни идейни и социални превъплощения."